joi, 12 iulie 2012

Descrierea materiei

        S

  • Suportul tehnologic al societăţii informaţionale este asigurat prin convergenţa a trei sectoare: tehnologia informaţiei, tehnologia comunicaţiilor şi producţia de conţinut electronic.
   
  • Industria ICT românească (information and communications technology - tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor) produce echipamente de calcul, transmisii de date şi telecomunicaţii, software şi servicii, având o rata de creştere pozitivă. Producătorii de hardware, care au suferit o cădere serioasă după 1989, au devenit din nou profitabili asamblând echipamente, mai ales cu componente de ultimă generaţie. 
  • Calitatea producţiei, eficienţa procesului de asamblare, un design inteligent şi managerul eficient au dus la fabricarea unor echipamente de calcul şi transmisie de date foarte performante, produse în România, care acoperă peste 50% din piaţa internă. Peste 250 de companii, multe dintre ele deţinătoare ale certificatului ISO 9001 pentru acest tip de activitate, produc aproximativ 50.000 de PC-uri anual.   

  • Industria de software se dezvoltă remarcabil, 4800 de firme declarând o astfel de activitate. În sectorul de software şi servicii conexe lucrează peste 35.000 de angajaţi. Numărul specialiştilor români este în continuă creştere, acest lucru datorându-se extinderii pieţei. Produsele software dezvoltate şi serviciile furnizate sunt estimate la aproape 200 milioane de euro anual. Industria software a înregistrat o creştere exponenţială deoarece marile corporaţii folosesc mână de lucru de înaltă calificare din România pentru a dezvolta software în sistem offshore. Acesta este un segment de piaţă care ocupă o proporţie semnificativă din mâna de lucru specializată în IT. Cu toate acestea, există un potenţial de lucrători de înaltă calificare disponibili pentru dezvoltarea unor produse mai competitive de tehnologie de vârf.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu